دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه ایتالیا | دور دوم گفتگوهای ایران و آمریکا به پایان رسید

وزیر امور خارجه ایران، دقایقی قبل و پیش از حضور در محل مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، با همتای ایتالیایی خود دیدار و درباره تحولات دوجانبه و بین‌المللی گفت‌وگو کردند.
وزیر امور خارجه ایران، دقایقی قبل و پیش از حضور در محل مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، با همتای ایتالیایی خود دیدار و درباره تحولات دوجانبه و بین‌المللی گفت‌وگو کردند.
کد خبر: ۱۵۰۰۱۱۴

به گزارش جام جم آنلاین، سید عباس عراقچی در جریان سفر به ایتالیا با «آنتونیو تاجانی»، وزیر امور خارجه ایتالیا دیدار کرد.

دور دوم گفت‌وگوهای جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا روز شنبه -۳۰ فرودین- به صورت غیر مستقیم و با میانجیگری عمان برگزار خواهد شد. دور نخست این مذاکرات شنبه گذشته-۲۳ فروردین- در مسقط عمان برگزار شد.

وزیر امور خارجه روز گذشته و در پایان سفر خود به مسکو درباره جزئیات مذاکرات دور دوم به خبرنگاران گفت: رم میزبان مذاکرات نیست، بلکه محل مذاکرات است و میزبان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، همچنان دولت عمان خواهد بود.

عراقچی با تأکید بر اینکه ما در محلی که میزبان مشخص کند، حاضر خواهیم شد؛ گفت: کماکان وظیفه میانجیگری، واسطه‌گری و برقراری ارتباط غیرمستقیم برعهده وزیر امور خارجه عمان و دولت این کشور است.

سخنگوی وزارت امور خارجه عمان هم روز گذشته با صدور بیانیه‌ای، رُم پایتخت ایتالیا را محل برگزاری دور دوم گفت‌وگوها میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا اعلام کرد و توضیح داد: هدف از این گفت‌وگوها، پیشبرد بیشتر روند دستیابی به توافقی عادلانه، الزام‌آور و پایدار خواهد بود، عمان خرسند است که تسهیل‌کننده و میانجی این نشست در رم خواهد بود؛ شهری که به دلایل لجستیکی به‌عنوان محل برگزاری انتخاب شده است، عمان همچنین از دولت ایتالیا برای کمک‌های ارزشمندش در آماده‌سازی این نشست مهم قدردانی می‌کند.

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا به گفته وزیر امور خارجه متاثر از برخی اظهارات متناقض طرف‌های آمریکایی بوده اما ایران در این مذاکرات کاملا جدی حضور خواهد داشت.

در تازه‌ترین اظهارات طرف آمریکایی؛ «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه پنجشنبه (به وقت ایران) ضمن تکرار ادعاهای قبلی خود مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد، گفت به نظرم ایران خواهان گفت‌وگو است.

عراقچی با تأکید بر این مهم، بار دیگر تصریح کرد که در این مذاکرات، مواضع ما روشن است و برای طرف مقابل نیز آن را به روشنی بیان کرده‌ایم. سخنان ما تغییر نکرده و تغییر نمی‌کند و انتظار داریم که طرف‌های مقابل ما هم با جدیت و هم با ثبات رأی و ثبات قدم در مذاکرات حاضر شوند. مسیر آینده مذاکرات ایران و آمریکا بستگی مستقیم به نحوه حضور طرف مقابل خواهد داشت.

وزارت امور خارجه عمان در بیانیه‌ای از موافقت ایران و آمریکا برای «ورود به مرحله بعدی‌ گفت‌وگوها» که هدف آن «امضای توافق هسته‌ای منصفانه» خواهد بود، خبر داد.

تعداد بازدید : 7

وزیر امور خارجه: امروز مذاکرات در حدود ۴ ساعت بود و جلسه خوبی بود و مذاکرات رو به جلو است.قرار شده است که مذاکرات ادامه پیدا کند و وارد مراحل بعدی شود و جلسات کارشناسی آغاز شود.

از چهارشنبه مذاکرات فنی در سطح کارشناسان در عمان آغاز می شود و طبیعی است که کارشناسان فرصت بیشتری دارند که وارد جزئیات شوند.

شنبه هفته آینده مجددا در عمان ملاقات می کنیم و نتیجه کار کارشناسان بررسی می شود تا ببینیم چقدر به حصول یک توافق نزدیک است.

تفصیل و تحلیل های شخصی همیشه در تمام مذاکرات وجود داشته است؛ هیچ کدام از گمانه زنی های رسانه ای تایید نمی شود.

مردم و رسانه ها به گمانه زنی ها توجه نکنند.

مذاکره یکی از کارهای وزارت خارجه است و احتیاجی نیست هیجانی ایجاد شود. ما با دقت کار خودمان را ادامه می‌دهیم. 

دلیلی برای خوشبینی زیاد و بدبینی زیاد وجود ندارد. امیدوارم که هفته آینده بعد از جلسات فنی در موقعیت بهتری باشیم.

تعداد بازدید : 4

سخنگوی وزارت خارجه:

امروز گفتگوهای غیرمستقیم مفیدی میان ایران و آمریکا با وساطت وزیر خارجه عمان در فضایی سازنده برگزار شد.

‎دو طرف توافق کردند گفتگوهای غیرمستقیم را طی چند روز آینده در سطح فنی از سر گیرند و متعاقباً در روز شنبه آینده در سطح دو مذاکره‌کننده ارشد ادامه دهند.

قرار شد جلسات کارشناسی شروع شود. 

از چهارشنبه این هفته مذاکرات فنی در عمان آغاز خواهد شد.

تعداد بازدید : 7

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص گفتگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا : 

ایران با جدیت و آمادگی کامل در مذاکرات رفع تحریم‌ها شرکت کرده و تا زمانی که مذاکرات به صورت سازنده ادامه داشته باشد، به همکاری ادامه خواهد داد.

برنامه هسته‌ای ایران مطلقاً صلح‌آمیز است و ایران آماده است تا هرگونه شبهه‌ای در این زمینه را برطرف کند. حفظ داشته‌های فنی و هسته ایران یک «باید» است. در عین حال ما گفته‌ایم درباره هرگونه شبهه‌ای که درباره ماهیت برنامه صلح آمیز هسته‌ای وجود دارد آماده همکاری هستیم.

تحریم‌های غیرقانونی باید به طور مطمئن و با تضمین‌های لازم رفع شوند. موضع ایران در این دو مورد ثابت و اصولی است.

تعداد بازدید : 13

دور دوم گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا در رم، دقایقی پیش پایان یافت.

این دوره از مذاکرات ایران و آمریکا همچون دور قبلی به صورت غیرمستقیم و به صورت مکتوب و شفاهی با میانجیگری وزیر خارجه عمان برگزار شد .

گفته می‌شود دور بعدی این مذاکرات در روزهای آینده برگزار خواهد شد.

تعداد بازدید : 10

نشریه وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که همزمان با آغاز دور دوم مذاکرات مقامات ایرانی و آمریکایی در رم، ایران قصد دارد مجموعه‌ای از پیشنهادها را برای یک توافق هسته‌ای جدید ارائه دهد، از جمله ارائه تضمین‌هایی از سوی دولت ترامپ مبنی بر اینکه واشنگتن از توافق آتی خارج نخواهد شد.

تعداد بازدید : 7

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:
روند (مذاکرات) میان ایران و آمریکا آغاز شده است.

این امر اکنون فرصت تازه‌ای ایجاد کرده است.

مسیر آسانی نخواهد بود.

تعداد بازدید : 7
تعداد بازدید : 8

ایران با جدیت و آمادگی کامل در مذاکرات رفع تحریم‌ها شرکت کرده و تا زمانی که مذاکرات به صورت سازنده ادامه داشته باشد، به همکاری ادامه خواهد داد. 

برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح‌آمیز است و ایران آماده است تا هرگونه شبهه‌ای در این زمینه را برطرف کند. 

تحریم‌های غیرقانونی باید به طور مطمئن و با تضمین‌های لازم رفع شوند. موضع ایران در این دو مورد ثابت و اصولی است.

 
تعداد بازدید : 7

یک منبع نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایرانی در رم در گفت‌وگو با ایسنا:

گروسی هفته قبل در تهران بود و گفت‌گوهای مفصلی با مقام‌های ذی‌صلاح کشورمان داشت.

برنامه‌ای برای دیدار وی با هیات نمایندگی ایران در رم وجود ندارد.

هیچ طرف دیگری به غیر از هیات‌های نمایندگی ایران و آمریکا و عمان در محل مذاکرات حضور ندارد.

خبرنگار صداوسیما: رسانه‌ها بیشتر به حاشیه‌ها توجه کرده‌اند تا متن مذاکرات، از جمله موضوع وقفه ۱۵ دقیقه‌ای که توسط سخنگوی وزارت خارجه تکذیب شد. 

هیئت‌ها در دو سالن مجزا مستقر شده‌اند و گفتگوها تحت نظارت وزیر امور خارجه عمان ادامه دارد. 

روزنامه گاردین انتقاداتی به تیم مذاکره‌کننده آمریکایی مطرح کرده و بیان کرده که دولت ترامپ صبر و دانش کافی برای حل مناقشات ندارد. 

معاون وزیر خارجه ایتالیا نیز اعلام کرده که ایتالیا نقشی در این مذاکرات ندارد.

تعداد بازدید : 5

معاون نخست‌وزیر ایتالیا:
فقط در حال عبور از اینجا هستم. من در مذاکرات (ایران و آمریکا) شرکت نمی‌کنم، یک کلمه در مورد جلسه امروز؟ امیدوارم از انرژی هسته‌ای برای گرم کردن مدارس و بیمارستان‌ها استفاده شود، نه برای سلاح.

تعداد بازدید : 9
تعداد بازدید : 8
 
تعداد بازدید : 10

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت:
سخنگوی وزارت امور خارجه در میانه مذاکرت در گفت و گویی حاضر شد و ادعای حضور هیات های ایرانی و آمریکایی در یک اتاق مشترک را کذب دانست. اخبار جعلی و حاشیه سازی ها را نباید ضریب داد. رسانه ها به اطلاع رسانی هیات ایرانی و خبرنگاران پرتلاش کشورمان اعتماد کنند.

یک منبع آگاه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما اخبار منتشر شده توسط یک کانال خبری مبنی بر تعلیق 15 دقیقه ای مذاکرات را تکذیب کرد.

در این خبر جعلی ادعا شده بود وزیر خارجه به علت طرح مسایل غیر هسته ای از جانب طرف آمریکایی گفتگوها را تعلیق کرده بود.

امروز وزیر امور خارجه عمان روز پرمشغله‌ای داشت و مدام برای انتقال پیام و مواضع در حال رفت و آمد است.

تعداد بازدید : 8

سخنگوی وزارت خارجه:
مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا حدود یک ساعت است که در اقامتگاه سفیر عمان با حضور وزیر خارجه عمان اغاز  شده است.

قبل از این گفتگو عراقچی دیداری با همتای ایتالیایی داشتند. ما از ایتالیا قدردانی کردیم و طرف ایتالیایی از این فرصتی که در اختیار ایتالیا گذاشته شده سپاسگزاری کردند.

انجام مذاکرات مانند دور نخست است. دو هیئت در دو سالن جدا حضور دارند.

وزیر خارجه عمان در حال رفت آمد بین هیئت‌ها است. قبل از مذاکرات ما گفتگویی با وزیر عمان داشتیم. مذاکرات کاملا مشابه دور نخست توسط عمان هدایت می‌شود.

گفتگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا با وساطت عمان در حال برگزاری است .

اخبار ضد و نقیض زیادی از رم شنیده می‌شود و خبرنگاری از داخل و محتوای گفتگوها خبری ندارد .

گفتگوها به صورت غیرمستقیم و درباره موضوعات هسته‌ای است .

سابقه تمدنی رم ایتالیا و روابط حسنه با ایران دلیلی برای انتخاب این محل برای گفتگوها است. 

دو نماینده عالی از طرف آمریکا و یک نفر از طرف ایران در این گفتگوها حضور دارند.

رسانه‌های ضد ایرانی در رم حضور دارند.

خبر گفتگوها مستقیم ایران و آمریکا جعلی است.

تعداد بازدید : 6

رئیس سازمان انرژی اتمی:
تداوم فکر، حرکت و ایستادگی بر باوری که کار را به نتیجه برساند، بسیار ضروری است. 

در گذشته فشارها را با زبان دیپلماتیک، محترمانه و فریبکارانه مطرح می‌کردند، اما امروز زورگویی، کاملا روشن و بی‌پرده است.

باید مسیر را با اقتدار و ظرفیت بالا ادامه داد و در راه اعتلای ایران و تحقق اهداف بلند انقلاب اسلامی کوتاهی نکرد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دیدار با وزیر امور خارجه ایتالیا در رم که محل دور دوم مذکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران است، خبر داد.

 یک منبع آگاه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به برخی اخبار رسانه ها درباره مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در رم گفت: دسترسی به محل  مذاکرات برای رسانه ها میسر نیست و لذا اخبار این چنینی از داخل محل مذاکرات جعلی است.

گفتنی است برخی رسانه ها به نقل از "العربیه" اخباری درباره مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در رم خبر داده بودند.

دقایقی پیش با ورود هیات های ایرانی و آمریکایی به ساختمان دیپلماتیک عمان در رم، پایتخت ایتالیا، دومین دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده آغاز شد. 

این دور از مذاکرات مانند دور نخست در مسقط به شکل غیرمستقیم و با میانجی گری بود بوسعیدی وزیر خارجه عمان انجام خواهد شد. 

دور نخست این مذاکرات در مسقط قریب به دو ساعت و نیم طول کشید.

تعداد بازدید : 8

فعلا گفتگوها آغاز نشده است؛ دقایقی پیش یک هیات وارد ساختمان شد.

حضور رسانه کشورهای مختلف و ضد ایرانی در محل برگزاری نشست مذاکره، سبب انتشار اخبار ضد و نقیض خواهد شد، که به دنبال اختلال مسیر گفتگوها است. گفتگوها فقط هسته‌ای خواهد بود.

تعداد بازدید : 12
تعداد بازدید : 10
تعداد بازدید : 10
تعداد بازدید : 12
تعداد بازدید : 14

وزیر امور خارجه:
تنها مانع بر سر تحقق خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی است.

اسرائیل همزمان با نسل‌کشی و تجاوز علیه کشورهای منطقه در صدد ایران‌هراسی و تشدید ناامنی در خاورمیانه است.

لازم است اروپا و جامعه جهانی به دور از کلیشه‌های تحمیلی, موضع مسئولانه‌ای در قبال آن اتخاذ نماید.

تعداد بازدید : 14

آقای عراقچی در حال دیدار و گفتگو با همتای ایتالیایی خود که وزیر امور خارجه‌ی کشوری هست که گفتگوهای مسقط در محل آن کشور برگزار می‌شود.

تعداد بازدید : 12
تعداد بازدید : 9
تعداد بازدید : 9
 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها